Velika Planinan tapaisia ei Suomessa ole. Sinne mennaan paivaksi vaeltelemaan, vietetaan aikaa, syodaan, tullaan pois. No ehka Suomenlinna on samantapainen.

Velika Planinaan mennakseen maksetaan kymppi (takalainen raha on euro) ja mennaan gondolilla korkealle, joskin voi myos kavella tai menna pyoralla. Se on suuri tasainen kentta 1600 metria merenpinnan ylapuolella.

851965.jpg

Majoja on yhdella silman laskemalla 50, alueella yli sata. Pieni osa toimii alkuperaistarkoituksessa eli paimenten majoina, osa on yksityisia (talvella hiihtomajoja), osa toimii ravintoloina tai sielta saa muuta palvelua.

Alla perinneateria = vastalypsetty maito, jotain jauhokasoja ja sen paalla porsaanlihaa hyvin sailyvassa muodossa. Ihan ok maku.

851972.jpg

Lisaa kuvia...

851987.jpg

851991.jpg

851997.jpg

Viimeksi kuvattu herra on pukeutunut perinteiseen puusta tehtyyn sadetakkiin.

Paivan paatteeksi tunsin olevani Homer Simpson, kun keinu romahti paalleni. Hullun tuuria olin keinussa taka-asennossa eika mikaan hirsi pudonnut paalleni tai kukaan ollut viereisessa keinussa. Andrej kaansi leikkikentan tekstin: kaytat naita valineita omalla vastuulla.

852005.jpg

Briefly in English. Velika Planina. A large field in high altitude to spend time with your friends. Originally a place for shepherds to keep their cattle there during summer time.